Spoštovane članice in člani Društva restavratorjev Slovenije, drage kolegice in kolegi,

kot mogoče veste, bo avstrijska spomeniška služba skupaj z različnimi partnerji že drugič organizirala poseben spomeniškovarstveni sejem v Salzburgu od 16.-18. januarja 2014, na katerem se poleg uradne službe predstavljajo različni izvajalci in službe s Slovaške in Češke s področja varstva spomenikov. Dobili smo povabilo, da se sejma udeležimo tudi Slovenci, tokrat kot obiskovalci, v prihodnosti pa mogoče tudi kot razstavljalci, kar bo najbrž tudi tema pogovorov z organizatorji.
Da bi nadaljevali in negovali že vzpostavljene prijateljske odnose z avstrijsko spomeniško službo, razširili naše znanje (da vidimo, kako to delajo drugi) in vzpostavili nove kontakte, se bo v času sejma v organizaciji Slovenskega konservatorskega društva organiziralo eno ali dvodnevno strokovno ekskurzijo v Salzburg. Želja kolegov z Restavratorskega centra je dvodneva ekskurzija, saj je sejem zaradi bogate vsebine (glej program v priponki) in udeležencev tudi poslovna priložnost.
Da bi bila ekskurzija brezhibno organizirana (tako časovno kot vsebinsko), vas prosimo, da nam pošljete vaše prijave za ekskurzijo z obveznim pripisom, ali bi se udeležili eno ali dvodnevne ekskurzije, in sicer od 16. do 17. januarja 2014. Če bo zanimanje veliko, se bomo tudi v Društvu restavratorjev Slovenije potrudili s soorganizacijo dodatnih prevoznih in nočitvenih kapacitet. Tako, kot v Slovenskem konservatorskem društvu bodo tudi v našem društvu imeli prednost tisti s poravnano članarino za leto 2014. Cena in program ekskurzije bosta sporočena naknadno.

Rok za informativne prijave je 6. januar 2014!

 

Lep pozdrav,

Jernej Hudolin, predsednik DRS

 

Program sejma Monumento 2014