Prepošiljamo spodnje vabilo.

Društvo restavratorjev Slovenije

 

Pozdravljeni,

v soboto, 7. junija 2014, bo na območju Arboretuma Volčji Potok, pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja in v sodelovanju ministra za kulturo dr. Uroša Grilca, potekala posebna delovna akcija čiščenja in odstranjevanja posledic februarskega žledoloma. Čeprav danes, v zelenje odeta drevesa, skrivajo razsežnosti vremenske katastrofe izpred štirih mesecev, je škoda, ki so jo utrpeli slovenski gozdovi in parki, izjemno huda. Z njenimi posledicami se še danes soočajo tudi v Arboretumu Volčji Potok. Arboretum je svoja vrata ponovno odprl že v marcu, očiščene so bile tudi glavne sprehajalne poti v zalednem delu parka, velik del parkovnega gozda pa je zaradi podrtih in polomljenih dreves še vedno nevaren in težje dostopen. Z vašo pomočjo bomo arboretum očistili in zagotovili varnost obiskovalcev predvsem na območju Jelove drage, ki jo je žledolom najbolj prizadel, in njene neposredne okolice.

Delo bo potekalo pod nadzorom strokovnih sodelavcev iz Arboretuma Volčji Potok, ki bodo naloge razdelili tako, da bo to potekalo nadvse varno. Na delovno akcijo vljudno vabimo tudi družine, saj bo zagotovljeno varstvo otrok, ki se bodo lahko pod nadzorom pedagoških delavcev posvečali grabljenju in zlaganju drv v skladovnice, spoznavali bodo rastline ter se seznanili z nastalo škodo. Družine, ki pa bi želele ostati skupaj, bodo parku lahko pomagale z grabljenjem ter urejanjem in pletjem gredic.

Akcija bo trajala od 9. do predvidoma 14. ure. Po zaključku dela bo za vse, ki bodo to želeli, organizirani vodenje po parku in svetovanje o urejanju vrtov. Poskrbljeno bo tudi za topel obrok, pijačo in prigrizke.

Za delo so priporočljiva udobna delovna oblačila in primerna obutev ter zaščitne rokavice.

Zaradi organizacijskih potreb vljudno prosimo, da svojo udeležbo na akciji čim prej, najpozneje pa do srede, 4. junija 2014, prijavite neposredno na spletni strani Arboretuma Volčji Potok http://www.arboretum.si/obiscite-nas/novice/342-cistilna-akcija-v-arboretumu-volcji-potok. Število udeležencev je zaradi zagotovitve varnosti in nemotenega poteka del omejeno.

Program:
9.00–9.30 prihod udeležencev
9.30–9.40 razdelitev v skupine
9.40–10.00 odhod na delo z vlakom
10.00–14.00 delo
14.30 malica
15.00–16.00 vodenje po parku in svetovanje o urejanju vrtov

Z lepimi pozdravi!

Odnosi z javnostmi
Republika Slovenija, Ministrstvo za kulturo