Spoštovani,

Društvu restavratorjev Slovenije (DRS) lahko zaupate 0,5 % svoje dohodnine.
Društvo restavratorjev Slovenije (DRS) ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulturne in raziskovalne dejavnosti. V javnosti si prizadeva za napredek konservatorsko-restavratorske stroke.

Pred leti sprejeti zakon o dohodnini je prinesel pomembno novost: 0,5 % odmerjene dohodnine lahko kot donacijo davkoplačevalci namenimo neposredno za delo splošno-koristinih organizacij, namesto v proračun Republike Slovenije. Na objavljenem seznamu upravičencev teh donacij je tudi Društvo restavratorjev Slovenije (DRS).

Z vašim prispevkom boste omogočili, da bomo lahko izvajali naše programe, za katere se bomo potrudili, da bodo kvalitetni in strokovno podprti.

To lahko storite tako, da do 31. decembra 2014 sporočite Davčni upravi RS, da 0,5 % vaše dohodnine nakažete na davčno številko: 47701226.
Zahtevo za namenitev dela dohodnine lahko podate:
– prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si,
– pisno s posebnim obrazcem (ki vam ga prilagamo)
– ali ustno na zapisnik pri vašem davčnem organu.

Če podpirate poslanstvo in delo DRS in se boste odločili za donacijo, v obrazec vpišite ime upravičenca Društvo restavratorjev Slovenije (DRS), Poljanska cesta 40, 1000 Ljubljana in davčno številko upravičenca 47701226. Obrazec v papirni obliki lahko pošljete na vaš davčni urad ali pa ga dostavite na naš naslov (Društvo restavratorjev Slovenije, Poljanska 40, 1000 Ljubljana) in ga bomo mi posredovali na davčni urad.

Z vašo podporo bomo lahko naredili več.

Društvo restavratorjev Slovenije

 

Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije