Spoštovani!

Prepošiljamo spodnje povabilo na razpis za poletno rezidenco za menedžerje v kulturi v Washingtonu. Vabljeni!

 

Inštitut DeVos, ki deluje v sklopu univerze University of Maryland, njegov ustanovitelj pa je kulturno – kongresno središče Kennedy Center, je objavil razpis za poletni program namenjen menedžerjem v kulturi. Izobraževanje je brezplačno in bo potekalo poleti 2017 v Washingtonu v ZDA. Prijave je potrebno oddati preko spletne strani: http://www.devosinstitute.net/.

Kandidat/ka mora imeti najmanj 5 let delovnih izkušenj v administraciji na področju kulture oz. umetnosti. Zasedati mora vodilni položaj v kulturni ustanovi, inštitutu oz. zavodu (vodja oddelka, vodja sektorja ipd.) ter izkazati odlično znanje angleškega jezika . Izobraževanje poteka pod mentorstvom v sklopu programa Univerze Maryland in Kennedy Centra. Termini za rezidenco v naslednjih treh letih so med 26. junijem in 21. julijem 2017 in med 25. junijem ter 20. julijem 2018 ter 1. in 16. julijem 2019.

Uspešni kandidati bodo prejeli povrnjene stroške letalskega prevoza do Washingtona, stroške vize, lokalne prevozne stroške in dnevnice, poskrbljeno pa bo tudi za nastanitev v času rezidence. Rok za oddajo prijav je 1. december 2016. Več informacij v priponki.

 

Poletna rezidenca