Spoštovani,

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vljudno vabi na ALUO uho: predavanje Boštjana Roškarja z naslovom Pomembnost obvladovanja obrtnih veščin pri restavriranju pohištva. V petek, 5. maja 2017, ob 13.00, v Centru inovativnega podjetništva NLB, Trg republike 2, Ljubljana.

Mag. Boštjan Roškar, konservatorsko-restavratorski svetovalec, specialist za pohištvo, je v obdobju 25 let, odkar je zaposlen v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož, konserviral in restavriral prek 120 pohištvenih kosov in različnih glasbil. Njegovo delo odlikujeta preciznost, predvsem pa subtilni odnos do pohištvenih kosov. Študiral je na Pedagoški fakulteti, smer likovna pedagogika, pozneje je svoje znanje nadgradil še na Oddelku za restavratorstvo UL ALUO. Pred nastopom službe v ptujskem muzeju je nabiral izkušnje pri mizarskih in podobarskih mojstrih.

Na predavanju bo predstavil pomembnost obvladovanja obrtnih veščin kot eno izmed ključnih spretnosti, potrebnih pri restavratorskih posegih na pohištvu. Poslušalce bo na podlagi lastnih bogatih izkušenj in prek posameznih primerov uvedel v svet ugotavljanja pristnosti in datiranja pohištvenih kosov ter nakazal pasti in problematiko restavriranja historičnih predmetov.

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.

 

Lep pozdrav,

 

Sara Vatovec, Predstavnica za odnose z javnostmi

Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje