Spoštovani!

Oddelek za restavratorstvo UL ALUO vabi na poletne likovne delavnice za otroke AJKEC z drobnogledom – Kako naredimo, hranimo in varujemo moderno sliko. Potekale bodo od 26. do 30. junija 2017, vsak dan od 8.30 do 12.30, v prostorih UL ALUO na Kongresnem trgu 12 v Ljubljani.

Na delavnicah, ki jih Oddelek za restavratorstvo UL ALUO v sodelovanju z Moderno galerijo v Ljubljani pripravlja že tretje leto, osnovnošolci in srednješolci spoznavajo tehnologijo nastajanja moderne slike, vzroke za njeno propadanje in delo konservatorjev-restavratorjev. Dejavnosti delavnic zajemajo sestavljanje podokvirov, napenjanje platna, nanašanje in teksturiranje podloge, slikanje, poslikavo okrasnih okvirov, ogled razstave slikarjev 20. stoletja v Moderni galeriji, obisk konservatorsko-restavratorske delavnice in še kaj.

Cena (vključuje DDV): 130 € na osebo (2. otrok 10 % popusta, 3. otrok 15 % popusta, 4. otrok brezplačno). Material, orodje, predpasnike, malico in pijačo dobijo otroci na delavnicah.

Prijave in rezervacije:

– po e-pošti na naslov: tamara_trcek_pecak@guest.arnes.si ali tamara.trcekpecak@aluo.uni-lj.si;

– po navadni pošti na naslov: izr. prof. mag. Tamara Trček Pečak, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, Erjavčeva 23, 1000 Ljubljana.

V priponkah najdete: program, prijavnico in nekaj utrinkov z lanskih delavnic.

 

Ajkec 2017 – program in prijavnica