Spoštovani,

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vljudno vabi na ALUO uho: predavanje Barbke Gosar Hirci z naslovom Vittore Carpaccio, orgelski sliki iz koprske stolnice. V torek, 23. maja 2017, ob 11.30 na UL ALUO, Erjavčeva 23, predavalnica 7.

Mag. Barbi Gosar Hirci, akademska slikarka, konservatorka-restavratorka in vodja oddelka za štafelajno slikarstvo v Restavratorskem centru ZVKDS, bo spregovorila o velikem konservatorsko-restavratorskem projektu na zadnjih dokumentiranih slikah Vittoreja Carpaccia, Pokol nedolžnih otrok in Predstavitev v templju, v koprski stolni cerkvi. Novembra 2015 je ekipa konservatork-restavratork začela izvajati obsežne postopke, leta 2016 pa je bil primorski kulturni prostor prežet z dogodki, ki so se izvajali pod imenom Carpaccio500. Namen projekta je bilo ozaveščanje in izobraževanje javnosti o kulturnem bogastvu Slovenije ter pomenu konservatorsko-restavratorske stroke.

Kaj je ALUO uho?

Dogodke ALUO uho, gostujoča predavanja z najrazličnejših področij, ki jih zajema sodobno pojmovanje likovnih umetnosti in oblikovanja, UL ALUO prireja že tretjo sezono. Njihov namen je študentom in širši publiki predstaviti zanimive strokovnjake iz prakse, ki so aktualni in navdihujoči za mlade ustvarjalce.

Lep pozdrav,

Sara Vatovec
Predstavnica za odnose z javnostmi
Univerza v Ljubljani
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje