Pozdravljeni!
Prepošiljamo vabilo na predavanje. Vabljeni!

 

Spoštovani,

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vas vljudno vabi na naslednji dogodek ALUO uho, predavanje dr. Mateje Neže Sitar z naslovom O tandemu restavrator – umetnostni zgodovinar. Ta petek, 23. februarja 2018, ob 12.45 v Kavarni Moderna, Cankarjeva 15, Ljubljana.

Tokrat se bomo z raziskovanjem restavratorskih posegov v preteklosti, t. im. Restaurierungsgeschichte, sprehodili po zgodovini različnih restavratorskih pristopov in opazovali več kot 100 let staro strokovno vez med restavratorjem in umetnostnim zgodovinarjem, katere (ne)uspešnost se še danes odraža v teoretskem in praktičnem spomeniškem varstvu. Z nami bo dr. Mateja Neža Sitar, ki v okviru svoje zaposlitve na ZVKDS Restavratorskem centru od leta 2001 tesno sodeluje z restavratorji. Z doktorsko disertacijo (2016) je odprla problematiko neraziskane in slabo poznane zgodovine restavratorstva na Slovenskem ter opozorila na nujnost tehnične umetnostne zgodovine v spomeniškem varstvu.

V priponki najdete seznam vseh ALUO uho predavanj v letnem semestru 2017/18, o katerih boste seveda tudi sproti obveščeni.

Lep pozdrav,

Sara Vatovec

Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

 

4. sezona ALUO uho