Spoštovani kolegi konservatorji-restavratorji!

V okviru praznovanja Evropskega leta kulturne dediščine 2018 z naslovom Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost (več na: http://www.ecco-eu.org) smo bili slovenski konservatorji-restavratorji vabljeni, da se predstavimo na Dnevu konservatorstva-restavratorstva 2018 z dnevi odprtih vrat, predstavitvami projektov in drugimi dogodki povezanimi z našim strokovnim delom. Dogodki bodo objavljeni na spletni strani http://evropskidankonsrest2018.splet.arnes.si/2018/09/25/dogodki/ s povezavo na spletni strani Društva restavratorjev Slovenije http://www.slodrs.si/, ter na strani Evropske konfederacije konservatorsko-restavratorskih organizacij E.C.C.O. , katere člani smo http://www.ecco-eu.org.

Za Dan konservatorstva-restavratorstva je bila izbrana nedelja 14. oktobra 2018 z namenom, da bi bil dogodek dostopen čim širši publiki. Sicer pa je dogajanje mogoče razširiti v teden prej – od 8. do 14. oktobra 2018.

Prijave so odprte do nedelje 7. oktobra 2018; prosimo da vaše zanimive dogodke čimprej prijavite v program prireditev tako, da izpolnite polje KOMENTAR, kamor vnesete podatke kot je navedeno v polju desno zgoraj.

Vabljeni!

mag. Martina Lesar Kikelj,

predsednica Društva DRS

 

European Day of Conservation-Restoration 2018