Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Kraj dogodka: Splet

Spoštovani!

Ppošiljamo vabilo na reševanje ankete glede problematike samozaposlenih konservatorjev-restavratorjev v kulturiRok za oddajo ankete je podaljšan do petka, 19. marca 2021.

V Društvu restavratorjev Slovenije (Društvu DRS) se zavedamo, da imate samozaposleni konservatorji-restavratorji v kulturi pomembno vlogo pri ohranjanju kulturne dediščine. Vaše delo je pomembno, ker skrbite za široko in raznoliko področje umetniških predmetov širom Slovenije.

Ministrstvo za kulturo ponuja za vzpodbudo pri delovanju najpomembnejših poklicev plačilo mesečnih prispevkov samozaposlenim v kulturi. H koriščenju te ugodnosti Vas vzpodbuja tudi naše društvo.

Ker pa so pogoji za pridobivanje precej zaostreni in nemalokrat preostri za samozaposlenega restavratorja, smo se odločili, da skupaj pregledamo pogoje za pridobivanje in druga določila, ki še omejujejo pridobivanje tega statusa.

Prosimo Vas, da si vzamete nekaj časa in izpolnite anketo, saj bomo le tako izvedeli več o trenutnem položaju samozaposlenih.

Prosimo Vas, da anketo delite z restavratorji samozaposlenimi v kulturi ali tistimi, ki bi to radi bili.

 

Reševanje ankete vam bo vzelo cca. 10 minut.

 

link na anketo: https://www.1ka.si/a/326792

 

V pomoč pri reševanju pošiljamo še povezavo na Pogoje pridobivanja in uredba o samozaposlenih v kulturi so na objavljeni na spletu:

 

Najlepša hvala za sodelovanje ter lep pozdrav!