Podrobnosti dogodka


Spoštovani!

Posredujemo vabilo na predavanje nemškega konservatorja-restavratorja Marca Peez-a, ki ga organizira ALUO v okviru gostovanja Erasmus. Prijave na dogodek niso potrebne.

 

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na dogodek gostujočega strokovnjaka. Predaval bo Marc Peez iz Državne službe za varstvo spomenikov v Porenju (LVR), Nemčija, v ponedeljek, 15.4.2024 ob 13.00 uri v predavalnici P-03 (1. nadstropje) na Oddelku za video,animacijo in nove medije ALUO, Tobačna 5, Ljubljana.

 

Predavanje Marca Peeza se bo osredotočalo na trenutne izzive v zvezi z ohranjanjem spomeniško zaščitenih del v Porenju, ki so v cerkveni lasti ter nove poglede in smernice za konservatorsko-restavratorske metode, tehnike, materiale, dokumentacijo in etiko.

 

Marc Peez je diplomiral iz konserviranja-restavriranje na Kölnskem konservatorskem inštitutu. Od leta 1999 je zaposlen v LVR-Državni službi za varstvo spomenikov v Porenju, najprej kot konservator-restavrator za leseno polikromirano plastike in nato vodja oddelka za konserviranje-restavriranje organskih materialov. Trenutno je vodja vseh oddelkov za konserviranje restavriranje.

Velik del njegovega dela vključuje izvajanje in vodenje konservatorsko-restavratorskih posegov ter raziskovanje spomeniško zaščitenih skulptur Porenja iz različnih obdobij, s poudarkom na srednjeveških umetninah in oltarjih. Poleg tega strokovno svetuje samostojnim konservatorsko-restavratorskim delavnicam.

 

Vabljeni!