Spoštovani!

Pošiljam vam vabilo na simpozij “Rokopisne in tiskane knjige v arhivih in knjižnicah”, ki bo v četrtek, 25. januarja 2018, v multimedijski predavalnici Narodnega muzeja na Maistrovi 1 v Ljubljani. (Več spodaj!)

Želim veliko zdravja in sreče v letu 2018!

Ana Kocjančič, tajnica Društva DRS

 

 

Spoštovani!

Z veseljem Vas vabimo na simpozij “Rokopisne in tiskane knjige v arhivih in knjižnicah”. Namenjen je predstavitvi novih pogledov, pristopov in tematskih vprašanj, povezanih zlasti s knjižnimi vezavami, izhodišče pa je izid publikacije “Bookbindings: Theoretical Approaches and Practical Solutions”. Zbornik vsebuje več člankov, ki osvetljujejo dileme pri raziskovanju in restavriranju starejših vezav. Knjiga je izšla v seriji Bibliologia 45 pri ugledni založbi Brepols v novembru 2017. Izšla je tudi pregledna knjiga Srednjeveški in renesančni rokopisi: materiali, strukture, predstavitve. Simpozij spremlja razstava “Na pergamentu in papirju, Rokopisi in tiski iz mariborskih zbirk.

Simpozij bo potekal v multimedijski predavalnici Narodnega muzeja Slovenije – Maistrova ulica 1, Ljubljana, v četrtek 25. januarja 2018, s pričetkom ob 10. uri. Po simpoziju si bomo ogledali razstavo »Na pergamentu in papirju«, po kateri nas bo vodila avtorica ddr. Nataša Golob.

 

Vabilo s programom simpozija