Spoštovane konservatorke-restavratorke, spoštovani konservatorji-restavratorji!

Spet prihaja čas naših pomladnih predstavitev – letos bomo našo skupno akcijo pod naslovom Konservatorska-restavratorska transverzala izpeljali že enajstič, tokrat v sklopu dogodkov, ki se bodo odvijali v Evropskem letu kulturne dediščine 2018. Ponovno predlagamo, da v pomladnih mesecih odpremo svoje delavnice javnosti z dnevi odprtih vrat in/ali s predavanji ali pa obogatimo dogajanje z obširnejšimi predstavitvami v obliki delavnic, razstav ali strokovnih srečanj kadarkoli v času od 25. aprila do 8. junija 2018. Letos bomo Konservatorsko-restavratorsko transverzalo začeli z razstavo Marij Pregelj pod drobnogledom v Moderni galeriji v Ljubljani. Kdor se nam želi pridružiti, je vljudno vabljen, da to sporoči in bomo dogodek uvrstili v Koledar dogodkov na Konservatorsko-restavratorski transverzali, ki ga bomo posredovali vsem vam, da ga boste lahko razmnožili. Na ta način, bomo vsi oglaševali dogodke vseh in morda dosegli kaj več obiska.

Vabimo torej vse, ki bi želeli imeti svoj dogodek vpisan na skupnem koledarju, da se vpišete v priloženo tabelo in jo vrnete do 30. marca 2018 na e-naslov: tamara_trcek_pecak@guest.arnes.si ali tamara.trcekpecak@aluo.uni-lj.si

Veseli bomo vseh dogodkov, ki jih boste pripravili in tako prispevali k ozaveščanju širšega kroga ljudi o vlogi konservatorstva-restavratorstva pri reševanju in varovanju naše dediščine.

Hkrati vas prosimo, da se aktivno vključite v to akcijo in koledar dogodkov, ki ga boste do 18. aprila dobili oblikovanega po e-pošti, tudi sami posredujete medijem in na čim več naslovov.

V upanju, da bodo naša skupna prizadevanja privabila na naše prireditve vsako leto več ljudi, vas lepo pozdravljam.

 

Tamara Trček Pečak, vodja projekta

 

Pobuda za skupno promocijo 2018

11. Transverzala – koledar dogodkov 2018