Pozdravljeni!

Prepošiljam vabilo na strokovni posvet “Presek ustvarjene krajine, arhitekture in likovne umetnosti – primer Marije Auersperg Attems”, ki bo potekal 29.9.2020 v Dvorcu Dornava. Vse o načinu prijave in program posveta je v priponkah.

Vabljeni!

Presek ustvarjene krajine, arhitekture in likovne umetnosti – primer Marije Auersperg Attems

torek, 29. 9. 2020, v dvorcu Dornava

Arboretum Volčji Potok pripravlja interdisciplinarni projekt o Mariji Auersperg Attems, v katerem je vodilna nit cvetje s slik Marije Auersperg Attems. Projekt združuje več slovenskih javnih ustanov s področja varovanja dediščine, umetnosti, zgodovine, izobraževanja in hortikulture. V okviru projekta pripravljamo več dogodkov, eden izmed njih je strokovni posvet, ki bo 29. 9. 2020 v slavnostni dvorani dvorca Dornava.
Strokovni prispevki bodo predstavljeni v zborniku recenziranih prispevkov, ki ga prejmejo udeleženci posveta. Na dan posveta bo tudi otvoritev razstave o parku dvorca Dornava.

Udeležba posveta je brezplačna, nanj se obvezno prijavite preko spletnega obrazca. Program in podrobnosti so v priponki. Za dodatne informacije pišite na mateja.racevski@arboretum.si.

Pri izvedbi strokovnega posveta bomo upoštevali priporočila NIJZ.

Projekt sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor.

Vljudno vabljeni!

Vabilo in program