Pozdravljeni,

vabimo Vas, da se udeležite 6. mednarodne konference »Historic Mortars Conference« (HMC 2022), ki bo potekala od 21. do 23. septembra 2022 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani.

Osrednja tema konference HMC 2022 je povezana s tehnologijo, karakterizacijo in pomenom historičnih malt in ometov, brez in s poslikavami. Dodatne teme konference so praktične izkušnje in raziskave na področju obnov zidanih stavb, arheoloških najdišč ter materialov in tehnologij za konservatorske in restavratorske namene.

V sklopu konference organiziramo plenarna predavanja, ki bodo prikazala dela arhitekta Jožeta Plečnika in karakteristike prvih cementov. Od druge polovice 19. stoletja je cement eno od najbolj uporabljanih veziv v maltah in betonih, ki ima pomembno vlogo v svetovni in Plečnikovi arhitekturni in inženirski dediščini.

 

V ta namen Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, skupaj z Društvom restavratorjev Slovenije omogočata slovenskim udeležencem prilagojeno kotizacijo za udeležbo na konferenci HMC 2022.

Višina kotizacije za člane Društva restavratorjev je 250 EUR (z DDV) in vključuje:

–          tridnevno udeležba na HMC 2022

–          prigrizke in kavo v času odmorov in kosila

Posebej obveščamo, da za študente kotizacije ni!

Število mest za študente je omejeno, zato prosimo, da na prijavnici izpolnite/dopišete, da ste študent in vas bomo, ko bo jasno število obvestili o vaši udeležbi!

 

Ponujamo Vam tudi možnost, da se z doplačilom udeležite še naslednjih družabnih dogodkov, ki bodo organizirani v sklopu konference HMC 2022, in sicer:

–       Uradni sprejem na Ljubljanskem gradu, 20. september 2022, cena 60 EUR

–       Voden izlet po Ljubljani, 21. september 2022, cena 40 EUR

–       Gala večerja v Cukrarni, 22. september 2022, cena 120 EUR

–       Enodnevni izlet, 24. september 2022, cena 80 EUR

Na konferenci lahko sodelujete s prispevkom ali plakatom. Navodila za pripravo povzetka, prispevka in plakata  so dostopna na:

https://hmc2022.fgg.uni-lj.si/scientific-contributions/

Povzetke v angleškem jeziku lahko oddate do 31. januarja 2022.

V prilogi pa je priložen obrazec za registracijo, ki ga pošljete na naslov: info@slodrs.si

 

Vljudno vabljeni,

Organizacijski odbor HMC 2022

in

Društvo restavratorjev Slovenije