Društvo restavratorjev Slovenije je v ponedeljek, 21. novembra 2022 ob 13. uri v Veliki dvorani Narodne galerije v Ljubljani podelilo stanovska priznanja in nagrado Mirka Šubica.

 

 

Nagrado Mirka Šubica za življenjsko delo je prejel Anton Miklavžin za predano delo in dosežke pri izboljšavi standardov konservatorsko-restavratorske stroke.

 

Priznanja Mirka Šubica za leto 2022 so prejeli:

  • Ekipa konservatorjev-restavratorjev slikarskega ateljeja Narodne galerije: Miha Pirnat ml., Andreja Ravnikar in Simona Škorja za umetniško-raziskovalno in konservatorsko-restavratorsko delo ter za promocijo stroke ob razstavi Fortunat Bergant.
  • Marta Bensa iz ZVKDS OE Nova Gorica za uspešno usmerjanje in nadziranje obnove in populariziranje restavratorskih posegov na štukaturah in stenskih poslikavah v samostanski cerkvi na Kostanjevici v Novi Gorici.

 

Študentsko priznanje zlati skalpel za leto 2022 je prejelae Erica Sartori za izjemno predano, inovativno in kakovostno konserviranje-restavriranje umetnin iz mavca kiparja Frančiška Smerduja.

 

Častno članstvo v DRS za leto 2022 je prejel Andrej Mohar za razvoj sistema Telehum za nadzor relativne vlage in temperature v muzejih in galerijah.

 

Vsem ponovno iskreno čestitamo!

 

Gradivo za medije ob podelitvi 2022

 

 

Avtor fotografij: Valentin Benedik