Spoštovane konservatorke-restavratorke, spoštovani konservatorji-restavratorji!

Spet prihaja čas naših pomladno-jesenskih predstavitev – letos bomo našo skupno akcijo pod naslovom Konservatorska-restavratorska transverzala izpeljali že petnajstič. Glede na trenutno situacijo med dogodke še vedno uvrščamo tudi spletna predavanja in predstavitve. Če bo mogoče, bomo povabili posameznike ali manjše skupine tudi v svoje ateljeje ali pa pripravili predstavitve, delavnice, razstave ali strokovna srečanja kadarkoli v času od 23. maja do 22. novembra 2022.

Letos bomo Konservatorsko-restavratorsko transverzalo začeli z 22. strokovnim srečanjem konservatorjev-restavratorjev, ki bo 23. maja v Muzeju v Brežicah. Kdor se nam želi s svojim dogodkom pridružiti, je vljudno vabljen, da to sporoči in bomo dogodek uvrstili v koledar na Konservatorsko-restavratorski transverzali, ki bo dostopen na spletnih straneh DRS. Pripravili bomo tudi vizitko s povezavo in QR kodo, ki jo boste lahko razmnožili in delili na vašem dogodku. Na ta način, bomo vsi oglaševali dogodke vseh in morda dosegli kaj več obiska. Dogodke bomo sproti oglaševali in posodabljali (primer: predstavitve v letu 2021: https://14transverzala2021.splet.arnes.si/).

Vabimo torej vse, ki bi želeli imeti svoj dogodek objavljen na naši spletni strani, da izpolnite priloženi obrazec in se vpišete v priloženo tabelo in jo vrnete do 22. aprila 2022 na e-naslov:  tamara_trcek_pecak@guest.arnes.si ali tamara.trcekpecak@aluo.uni-lj.si ali drustvo.drs.stran@gmail.com

Veseli bomo vseh dogodkov, ki jih boste pripravili in tako prispevali k ozaveščanju širšega kroga ljudi o vlogi konservatorstva-restavratorstva pri reševanju in varovanju naše dediščine.

Hkrati vas prosimo, da se aktivno vključite v to akcijo in povezavo do dogodkov tudi sami posredujete medijem in na čim več naslovov. Obveza vsakega, ki sodeluje pri projektu je, da pošlje spletno vabilo tudi preko DRS, poskrbi za vsaj eno objavo – lahko tudi na spletni strani lastne ustanove in da vabilo in objavo opremi z znakom prireditve (v prilogi).

  

V upanju, da bodo naša skupna prizadevanja privabila na naše prireditve vsako leto več ljudi, vas lepo pozdravljam.

Tamara Trček Pečak

vodja projekta

 

Pobuda za skupno promocijo 2022

Podatki za vnos dogodka na Transverzali – primer 2019 Jelovšek

Koledar dogodkov 2022

ZNAK 1 v PDF

ZNAK 2 V PDF