Spoštovani,

Društvo restavratorjev Slovenije bo v sklopu svojega delovanja konec marca izvedlo že večkrat planirani obisk strokovnih kolegov v Beogradu (Centralni institut za konservacijo). Naše delo jim bomo predstavili z manjšo priložnostno razstavo plakatov.

Vabimo vas, da svoje plakate skupaj s kratkimi povzetki v digitalni obliki (priporočena dolžina teksta je pol tipkane strani, priloženo od 3 – 5 ključnih fotografij) dostavite v tajništvo društva na Poljanski 40 (Restavratorski center), najkasneje do ponedeljka, 24. 2. 2014. V poštev pridejo plakati, ki prikazujejo dejavnost izvedeno v 2/2 l. 2012, l. 2013 in v prvih mesecih l. 2014 (npr. plakati, ki ste jih predstavili na 14. strokovnem srečanju konservatorjev-restavratorjev v SEM-u pomladi 2013). Vse avtorje, katerih plakati so že oddani (plakati, ki so bili na razstavi v Romuniji) prosimo, da po elektronski pošti samo potrdijo, da se strinjajo z udeležbo njihovega plakata na razstavi.

Priporočene dimenzije plakata so format 70/100 z manjšimi odstopanji. Plakati naj ne bodo kaširani na kakršno koli fiksno podlogo (da jih je možno v fazi transporta shraniti zvite v rolo) in naj imajo sistem, ki omogoča obešanje.

Verjamemo, da je razstava krasna priložnost za promocijo vseh nas in našega dela in tudi priložnost za vzpostavitev stikov, ki to delo gradijo in bogatijo. Potrudili se bomo, da jo čim bolje izvedemo. V kolikor bo obstajala možnost udeležbe večjega števila članov društva (nevodena ekskurzija), vas bomo o tem nemudoma obvestili in zbrali prijave.

Lep pozdrav,

Jernej Hudolin, predsednik DRS