Podrobnosti dogodka


Vljudno vabljeni na predstavitev znanstvene monografije Od blizu / Izbliza / Up Close: Ohranjanje, varovanje in konserviranje-restavriranje modernih in sodobnih umetniških del, ki je izšla v sklopu istoimenskih razstav v Moderni galeriji v Ljubljani (22. 12.2022 – 15. 4. 2023) in v Muzeju sodobne umetnosti v Zagrebu (28. 5. – 25. 8. 2024).

Predstavitev bo v avditoriju Moderne galerije v petek, 14. junija 2024 ob 12:00.

Monografijo bodo predstavili:
Avtorice projekta in urednice: mag. Tamara Trček Pečak (UL ALUO), mag. Nada Madžarac (MG+MSUM), mag. Mirta Pavić (MSU Zagreb); Sodelavci/ke na projektu in soavtoriji/ce besedil: dr. Irena Kralj Cigić (UL FKKT), Neva Pološki (ALUO Zagreb), dr. Katja Kavkler (ZVKDS RC), dr. Martina Vovk, direktorica MG+MSUM, Vesna Meštrić, direktorica MSU Zagreb, Alen Ožbolt, dekan UL ALUO.

Založniki: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani(UL ALUO), Moderna galerija v Ljubljani (MG+MSUM) in Muzej sodobne umetnosti v Zagrebu (MSU Zagreb). V sodelovanju s partnerji: Fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (UL FKKT), Restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS RC) in Akademijo za likovno umetnost v Zagrebu (ALU Zagreb).