Spoštovani člani Društva restavratorjev Slovenije!

Naše Društvo je s skupnim trdim delom, ki ga vsak po svojih najboljših močeh izvajamo po različnih krajih Slovenije, postalo prepoznavno in želeno tudi izven naše stroke. Na to smo lahko ponosni. Vsi.

Da bi tako tudi ostalo, pa moramo dalje z novimi idejami. S številnimi pridnimi rokami nam bo zagotovo tudi uspelo.

Ministrstvo za kulturo RS vsako leto razpiše Programski poziv za sofinanciranje javnih kulturnih programov izvajalcev, katerih ustanoviteljica ni država ali lokalna skupnost na področju kulturne dediščine. Ker tega poziva še ni bilo in ker predvidevamo, da bo rok za prijavo na razpis kratek, smo se odločili, da že kar zdaj začnemo zbirati ideje, izmed katerih bomo lahko oblikovali program DRS v letih 2015-2016.

V želji, da bi imeli vsi možnost sodelovati, smo vam pripravili okvir dejavnosti (v priponki) v katerih se boste, upamo, v čim večjem številu našli in nam poslali svoje predloge. Predlogi naj bodo kratko opisani.
DRS zbira predloge, izmed katerih bo izbralo toliko predlogov, kolikor jih bo možno uvrstiti v program, kar bo odvisno od višine sredstev, ki jih bo Ministrstvo za kulturo RS odobrilo za projekte DRS. V zadnjih dveh letih je Ministrstvo prispevalo cca. 15.000,00 € Društvo pa preostalih cca. 6.000,00 € (članarine, sponzorji, kotizacije,.). Toliko za predstavo, v kakšnih finančnih okvirjih se giblje program Društva.

Predloge pošljite na elektronski naslov: info@slodrs.si ali po pošti na naslov: Društvo restavratorjev Slovenije, Poljanska 40, 1000 Ljubljana do 10. decembra 2014.

Glede na dejanski poziv Ministrstva za kulturo pa vas bomo sproti obveščali in kontaktirali za morebitne dodatne informacije in podatke.

V želji, da bomo skupaj pripravili čim bolj zanimiv in poučen program, vas lepo pozdravljam.

Jernej Hudolin
predsednik DRS

 

Poziv za program