Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), Oddelek za restavratorstvo v sodelovanju z ZVKDS, Restavratorskim centrom ponovno gosti strokovnjaka za področje čiščenja slik in polikromirane plastike dr. Paola Cremonesija. Pri predmetu Čiščenje – materiali in metode, na magistrskem študijskem programu 2. stopnje (UL ALUO) bo pod njegovim vodstvom potekala 4-dnevna delavnica s predavanji in praktičnimi primeri. Predstavljeni bodo vodni sistemi čiščenja (voda, gelirna sredstva, kisline in baze) in uporaba kombiniranih sistemov organskih topil ter vode (emulzije).

Delavnico s predavanj poleg študentom rednega študija namenjamo tudi vsem konservatorjem-restavratorjem, ki se strokovno ukvarjajo s konserviranjem-restavriranjem premičnih slik in polikromirane plastike, posebej diplomantom, ki so zaključili študij restavratorstva na UL ALUO.

Dogodek bo potekal od 4. – 7. 5. 2015

Podrobne informacije o prijavi na predavanje in delavnico ter vsebinah najdete na spletni strani UL ALUO (študijski program Konserviranje in restavriranje likovnih del):

http://www.aluo.uni-lj.si/novica/delavnica-pristop-k-ciscenju-odstranjevanje-filmotvornih-materialov/

Vljudno vabljeni!

 

Lucija Močnik Ramovš

Izredna profesorica, Prodekanja za študijske zadeve

Univerza v Ljubljani, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje