Društvo restavratorjev Slovenije in Restavratorski center ZVKDS organizirata predavanje “Kemija in stenske slike – Kaj se dogaja v steni in na površini po aplikaciji izbranih materialov?” Predavanje bo potekalo v torek, 15. 12. 2015, med 12. 00 in 15. 00 uro v predavalnici v tretjem nadstropju Restavratorskega centra ZVKDS na Poljanski cesti 40 v Ljubljani. Predavatelja bosta dr. Luka Zevnik in Mauricio Bellotto.

Za udeležbo na predavanju je potrebna predhodna prijava. Število udeležencev je omejeno. Prijave sprejemamo do petka 11.12. 2015 na naslov: info@slodrs.si.

Predavanje je namenjeno restavratorjem s področja stenskega slikarstva, kjer bodo predstavljene konkretne aplikacije izbranih kemičnih materialov na fragmente stenskih slik, ter njihovo delovanje na barvno plast in nosilec. S predavanjem se bomo dotaknili stenskih poslikav in poskušali razumeti kemijske procese na površini in v steni. Pri samem podajanju vsebin ste vljudno vabljeni k sodelovanju v obliki vprašanja in diskusije med ali po posameznih poglavjih. Bistvo predavanj je podlaga za nadaljnje delo na stenskih poslikavah, ki morda zahteva nekoliko več kemijskega znanja in razumevanja ter povezovanja obeh področij; restavratorskega z naravoslovnim.

Vabljeni!

 

Vabilo