Spoštovane članice in člani, drage kolegice in kolegi!

Kot najbrž že veste, avstrijska spomeniška služba skupaj z različnimi partnerji že tretjič organizira poseben bienalni spomeniškovarstveni sejem, imenovan Monumento, ki se bo zgodil med 28. in 30 januarjem. Tokrat bo na njem prvič sodeloval tudi Zavod za varstvo kulturne dediščine s svojo predstavitveno stojnico ter dvema strokovnima referatoma (28. in 30. januarja), kar je rezultat obiska SKD januarja 2014 na tem sejmu in sodelovanja ZVKDS z avstrijskimi kolegi. Zato Slovensko konservatorsko društvo skupaj z Društvom restavratorjev Slovenije organizirata dvodnevno ekskurzijo, in sicer 29. in 30 januarja 2016, s katero bi omogočili članom obeh društev in zaposlenim ZVKDS ter tudi drugim zainteresiranim obisk sejma. Sam obisk sejma je načrtovan v soboto 30. januarja, prvi dan pa bi izkoristili za ogled nekaterih spomenikov v samem Salzburgu ali njegovi neposredni bližini. Progam bo določen v naslednjih dneh in poslan v kratkem.

Cena ekskurzije za člane društva s plačano članarino bo predvidoma okoli 60 evrov (v dvoposteljni sobi, zajtrk, prevoz, vstopnina na sejem), oziroma 75 evrov (v enoposteljni sobi, zajtrk, prevoz, vstopnina na sejem), za nečlane pa 70 oziroma 85 evrov.

Ker je zanimanje veliko, število mest pa omejeno, vas prosimo, da svoje prijave pošljete na elektronski naslov tajnice SKD Marije Ane Kranjc (marija.ana.kranjc@zvkds.si) najkasneje do 20. januarja 2016 do 12. ure. V Salzburgu je trenutno več dogodkov, posledično so hoteli precej zasedeni, zato vas prosimo, da se skrajnega roka za prijavo dosledno držite, s čimer boste omogočili društvu uspešno organizacijo ekskurzije.

Prosimo, če plačilo ekskurzije nakažete na račun društva SKD, ki je odprt pri NLB: št. 0222 2001 6648 746. Pri namenu plačila napišite Salzburg Monumento in vaše ime, ter skenirano dokazilo pošljite tajnici SKD (plačilo šteje za prijavo).
Lep pozdrav!
Robert Peskar, SKD

Jernej Hudolin, DRS