Spoštovani člani, posredujemo spodnji dopis. Vabljeni!

 

Oddelek za restavratorstvo UL ALUO v sodelovanju z ZVKDS, Restavratorskim centrom ponovno gosti strokovnjaka za področje čiščenja slik in polikromirane plastike dr. Paola Cremonesija. Pod njegovim vodstvom bo od 3. do 6. maja 2016 potekala 4-dnevna delavnica s predavanji in praktičnimi primeri.

Predavanja in delavnica bodo potekali v okviru predmeta Čiščenje – materiali in metode na magistrskem študijskem programu 2. stopnje (UL ALUO). Namenjamo jih študentom UL ALUO pa tudi vsem konservatorjem-restavratorjem, ki se strokovno ukvarjajo s konserviranjem-restavriranjem premičnih slik in polikromirane plastike, še posebej diplomantom študija restavratorstva na UL ALUO. Na predavanjih in delavnici bodo predstavljeni vodni sistemi čiščenja (voda, gelirna sredstva, kisline in baze) in uporaba kombiniranih sistemov organskih topil ter vode (emulzije).

Več o načinu prijave in prostih mestih najdete na naslovu: http://www.aluo.uni-lj.si/studijski-program/konserviranje-in-restavriranje-likovnih-del/

Veselimo se srečanja z vami!

Lucija Močnik Ramovš