Pozdravljeni člani Društva DRS!

Prepošiljamo spodnje vabilo:

 

Vljudno vabljeni na E-RIHS.si posvet o mednarodnih in slovenskih razpisih za preiskave kulturne dediščine, ki bo potekal v sredo, 11. 1. 2023, v prostorih Oddelka za restavratorstvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje na Tobačni 5 v Ljubljani (prostor Atelje 1, pritličje).

 

Na dogodku vam bomo predstavili mednarodne projekte, ki se izvajajo v okviru projekta IPERION HS (Integrating Platforms for the European Research Infrastructure On Heritage Science). To je konzorcij 24 partnerjev iz 23 držav za razvoj dediščinske znanosti, preko katerega je omogočen dostop do ponudbe raziskovalne infrastrukture (metodologije, podatki in orodja) za preiskave na tem področju. Naslednji rok za prijavo za dostop do te raziskovalne infrastrukture je 28. 2. 2023. Prijavitelji pa se lahko prijavijo na različne platforme – ARCHLAB (materialne arhivske zbirke), FIXLAB (stacionarni laboratorij) in MOLAB (mobilni laboratorij).

 

Prav tako vam bomo predstavili postopek prijave za nacionalne projekte, ki se bodo začeli izvajati v letu 2023 v okviru Evropske raziskovalne infrastrukture za dediščinsko znanost – Slovenija (E-RIHS.si). Slovensko vozlišče E-RIHS.si združuje poleg ustanovnih članic ZVKDS in UL še pridružene članice: IJS, KI, NUK, UM, ZAG in UP, ki prav tako omogočajo dostop do svoje raziskovalne infrastrukture za preiskave kulturne dediščine.

 

Pogoji razpisa in katalog opreme za mednarodne projekte IPERION HS so dostopni na spletu. Prav tako pa si lahko več o E-RIHS.si preberete tukaj, vključno z več informacijami o mednarodnih projektih IPERION HS na UL in ZVKDS ter o nacionalnih projektih.

 

Število mest je omejeno, zato prosimo, da se na Posvet prijavite preko spletne povezave:

 

https://www.eventbrite.com/e/posvet-o-mednarodnih-in-slovenskih-razpisih-za-preiskave-kulturne-dediscine-tickets-495017068377

 

Posvet pa bo možno spremljati tudi preko povezave ZOOM:

Topic: Posvet

Time: Jan 11, 2023 01:30 AM Belgrade, Bratislava, Ljubljana

 

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/83928371978?pwd=QWdrV2hicUZyekFyblgvSnFMWEN0Zz09

 

Meeting ID: 839 2837 1978

Passcode: 136395

Find your local number: https://us06web.zoom.us/u/kbfJZWdVW6

 

Dodatne informacije glede lokacije:

 

 

Za več informacij se obrnite na Organizacijski odbor: Klara Retko (klara.retko@zvkds.si), E-RIHS.si (co@e-rihs.si ).

 

Z lepimi pozdravi!

 

Vabilo – pdf

Program posveta – pdf