Podrobnosti dogodka


Spoštovani!

Konservatorka-restavratorka Simona Škorja iz Moderne galerije v Ljubljani nas obvešča, da bosta v letu 2024 potekala strokovni simpozij “Plastični materiali v muzejskih zbirkah” in delavnica identifikacije plastičnih materialov.

 

Delavnico identifikacije plastičnih materialov, ki je primerna za skrbnike zbirk in konservatorje-restavratorje, bosta vodili Carien van Aubel in Olivia van Rooijen (učenki Thee van Oosten).

Udeleženci se bodo naučili samostojne identifikacije plastičnih materialov v muzejskih zbirkah: trde plastike, elastomerov, plastičnih pen in filmov. V prvih dveh dnevih bo podanih veliko informacij, vezanih na posamezne vrste polimerov in njihove lastnosti. Teoretski del bo podprt s praktično uporabo orodij: testirali bomo materiale in vadili identificiranje različnih materialov. Ob tem bo veliko priložnosti za praktična vprašanja in diskusijo.

Tretji dan je namenjen identifikaciji predmetov in umetnin iz vaših zbirk. Hkrati bo tudi priložnost za pogovor o pristopih k rokovanju s plastičnimi materiali ter njihovemu restavriranju, razstavljanju in deponiranju.

Število mest je zaradi narave dela omejeno. K prijavam vas bomo povabili januarja 2024. Okvirna cena tridnevne delavnice je med 250 in 310 evrov. Cena orodja za identifikacijo materialov je 500 evrov, če bi ga želeli kupiti za svoj zavod/muzej.

Prilagamo kratko anketo, s katero nam sporočite področja, ki vas še posebej zanimajo; povezava https://forms.gle/JB8Dx8DsHPG84giw7

 

Najava dogodka je namenjena lažjemu načrtovanju in pripravi letnih programov dela v letu 2024, natančnejše informacije in uradno vabilo na dogodek še sledijo.