Podrobnosti dogodka


Pozdravljeni,

vabimo Vas, da se udeležite 6. mednarodne konference »Historic Mortars Conference« (HMC 2022), ki bo potekala od 21. do 23. septembra 2022 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, Univerze v Ljubljani.

Osrednja tema konference HMC 2022 je povezana s tehnologijo, karakterizacijo in pomenom historičnih malt in ometov, brez in s poslikavami. Dodatne teme konference so praktične izkušnje in raziskave na področju obnov zidanih stavb, arheoloških najdišč ter materialov in tehnologij za konservatorske in restavratorske namene.

V sklopu konference organiziramo plenarna predavanja, ki bodo prikazala dela arhitekta Jožeta Plečnika in karakteristike prvih cementov. Od druge polovice 19. stoletja je cement eno od najbolj uporabljanih veziv v maltah in betonih, ki ima pomembno vlogo v svetovni in Plečnikovi arhitekturni in inženirski dediščini.

 

V ta namen Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, skupaj z Društvom restavratorjev Slovenije omogočata slovenskim udeležencem prilagojeno kotizacijo za udeležbo na konferenci HMC 2022.

Višina kotizacije za člane Društva restavratorjev je 250 EUR (z DDV) in vključuje:

–          tridnevno udeležba na HMC 2022

–          prigrizke in kavo v času odmorov in kosila

Posebej obveščamo, da za študente kotizacije ni!

Število mest za študente je omejeno, zato prosimo, da na prijavnici izpolnite/dopišete, da ste študent in vas bomo, ko bo jasno število obvestili o vaši udeležbi!

 

Ponujamo Vam tudi možnost, da se z doplačilom udeležite še naslednjih družabnih dogodkov, ki bodo organizirani v sklopu konference HMC 2022, in sicer:

–       Uradni sprejem na Ljubljanskem gradu, 20. september 2022, cena 60 EUR

–       Voden izlet po Ljubljani, 21. september 2022, cena 40 EUR

–       Gala večerja v Cukrarni, 22. september 2022, cena 120 EUR

–       Enodnevni izlet, 24. september 2022, cena 80 EUR

Na konferenci lahko sodelujete s prispevkom ali plakatom. Navodila za pripravo povzetka, prispevka in plakata  so dostopna na:

https://hmc2022.fgg.uni-lj.si/scientific-contributions/

Povzetke v angleškem jeziku lahko oddate do 31. januarja 2022.

V prilogi pa je priložen obrazec za registracijo, ki ga pošljete na naslov: info@slodrs.si

 

Vljudno vabljeni,

Organizacijski odbor HMC 2022

in

Društvo restavratorjev Slovenije