Podrobnosti dogodka


Akademija za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) vabi na strokovno srečanje INTERDISCIPLINARNOST SKOZI OČI ALUMNOV 2019: študentski projekti s področja ohranjanja kulturne dediščine, ki bo potekalo v torek, 19. novembra 2019, s pričetkom ob 18.00, v Avditoriju Moderne galerije v Ljubljani.

– – –

Konservatorsko-restavratorska stroka je nedvomno interdisciplinarna, kar dokazujejo tudi številni projekti, ki so bili izvedeni tako na UL ALUO kot na drugih članicah Univerze v Ljubljani ter v tesnem sodelovanju z ostalimi slovenskimi institucijami, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino. Na UL ALUO smo se zato odločili, da spodbudimo javne predstavitve raznolikih študentskih projektov, katerih skupni cilj je varovanje, ohranjanje in predstavljanje kulturne dediščine. Na prvem tovrstnem dogodku bomo povezali študente petih fakultet UL, ki bodo v obliki kratkih 5-minutnih nastopov predstavili svoja zaključna dela s tega področja, izvedena v zadnjih treh študijskih letih (2016/17, 2017/18, 2018/19).

Sodelujejo: Biotehniška fakulteta (UL BF), Fakulteta za arhitekturo (UL FA), Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (UL FKKT), Fakulteta za računalništvo in informatiko (UL FRI)

Podpora: Svet za umetnost Univerze v Ljubljani, Klubi alumnov Univerze v Ljubljani, Moderna galerija

– – –