Spoštovani člani, prepošiljamo spodnje vabilo. Vljudno vabljeni!

 

Moderna galerija v Ljubljani in Akademija za likovno umetnost in oblikovanje UL vabita na umetnostno-znanstveni posvet na temo Etični vidiki konserviranja-restavriranja sodobnih in modernih umetnin, Gustav Gnamuš, vandalizirana slika Brez naslova. Posvet bo 5. oktobra 2016 ob 17. uri v seminarju Muzeja sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana.

Posvet predstavlja prvega v nizu dogodkov, ki jih bomo pripravili v povezavi s projektom MG in UL ALUO Etični vidiki konserviranja-restavriranja sodobnih in modernih umetnin. Namen projekta je povezati umetnike, umetnostne zgodovinarje, konservatorje-restavratorje in vse, ki skrbijo za likovno dediščino, ter v soglasju z avtorji sodobnih umetnin poiskati najboljše rešitve za vzdrževanje, hranjenje in morebitno konserviranje-restavriranje njihovih del. V sklopu projekta nastaja bogato dokumentarno gradivo v obliki izvedenih raziskav, intervjujev ter fotografskih in video dokumentov.

Na prvem posvetu bo Boj Nuvak, diplomirani konservator-restavrator likovnih del, predstavil izsledke svojega raziskovalnega dela in videointervju s slikarjem, profesorjem Gustavom Gnamušem. Sledil bo pogovor udeležencev posveta.

 

Vabilo